Schaatsen op de ijspiste

De ijspiste is sinds jaren onderdeel van de festiviteiten rondom het Kerstfeest in Antwerpen. Deze kunstmatige schaatsbaan is een topattractie die jong en oud weet te vermaken. Tegen betaling kun je de ijsbaan op. Wie geen schaatsen heeft of ze niet bij zich heeft kan ter plaatse schaatsen lenen. De schaatsbaan is geschikt voor jong en oud.

Wie wil gaan schaatsen moet er rekening mee houden dat het op sommige dagen erg druk kan worden op de schaatsbaan. Dagen waarop het meestal drukker is dan gemiddeld zijn zaterdagen, zondagen en beide Kerstdagen. Ook op nieuwjaarsdag kan het erg druk worden.

Lokatie

Voorheen stond de ijspiste op de Grote Markt. Vanaf de winterterrassen op de markt had je uitzicht over de schaatsende mensen. In 2010 verhuisde de ijspiste naar het Steenplein, langs de Schelde. Sinds enkele jaren staat de schaatsbaan op de Groenplaats in Antwerpen.

Kosten

De actuele prijzen voor de schaatsbaan van Antwerpen zijn bij ons niet bekend. Wel kunnen we je vertellen dat je korting krijgt als je je eigen schaatsen mee brengt en dat je dus meer betaald als je ter plaatse schaatsen moet huren.
Openingstijden schaatsbaan 2023-2024

De tijdelijke schaatsbaan zal vanaf vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 geopend zijn voor het publiek.

De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 12 tot 24 uur.
De openingstijden zijn op zondag van 12 tot 22 uur.
De openingstijden zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 12 tot 22 uur.

Uitzonderingen:
– Op zondag 24 december 2023 sluit de schaatsbaan al om 18 uur vanwege Kerstavond.
– Op zondag 31 december 2023 sluit de schaatsbaan al om 18 uur vanwege Oud & Nieuw.
– Op maandag 1 januari 2024 opent de schaatsbaan pas om 14 uur vanwege Nieuwjaarsdag.
– Op beide kerstdagen (25 en 26 december) is de schaatsbaan gewoon geopend.

Deze informatie is op basis van publiekelijk beschikbare info en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Schaatsbaan in Antwerpen