Overnachten in Antwerpen tijdens Kerst

Antwerpen is in de decembermaand erg populair als stedentrip bestemming. Dat merk je in de straten, maar ook als je op zoek gaat naar een overnachting in een hotel, pension of appartement. De beschikbaarheid van hotelkamers in Antwerpen wordt snel kleiner naarmate je dichter bij Kerstmis komt. Dat vertaalt zich helaas vaak ook in duurdere prijzen voor een hotelovernachting.

Wie op zoek is naar een goedkope hotelovernachting in Antwerpen rond Kerst kan daarom dan ook beter vroeg boeken. De gok nemen en wachten op een leuke lastminute aanbieding kan ook, maar de kans dat je daar in slaagt, is in vergelijking met andere maanden kleiner.

Een uitstekende site om een hotel in Antwerpen te zoeken is Booking.com

Kerstarrangementen

Sommige hotels in Antwerpen bieden speciale kerstarrangementen aan. Vaak bestaat dit uit meerdere overnachtingen (meestal twee) in combinatie met ontbijt en/of diner. Omdat de prijzen vaak vermeld staan per persoon per nacht kan het zo zijn dat een dergelijk speciaal arrangement gunstiger lijkt dan losse hotelkamers boeken terwijl dat niet zo is in sommige gevallen. Let ook goed op of een aanbieder reserveringskosten of servicekosten in rekening brengt. Dit soort ‘kleine’ toeslagen kunnen de totaalprijs extra opdrijven.

Overnachten in Antwerpen tijdens Kerst

Leuke plekken om te overnachten

Ook in Antwerpen is er een groot verschil in wat hotels en andere accommodaties te bieden hebben. Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook wat een accommodatie te bieden heeft en uiteraard ook de locatie van het hotel, appartement of pension. Uit eigen ervaringen hebben we een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden in Antwerpen voor jou op een rijtje gezet:

Radisson Blu Astrid hotel

Een luxe hotel dat centraal ligt aan het Koningin Astridplein in Antwerpen. Dit grote hotel van de bekende Radisson-keten biedt comfortabele kamers die compleet uitgerust zijn met badkamer, televisie, bureau, aangename bedden, geluidswerende ramen en draadloos internet. Vanaf de ontbijtzaal kun je onder het genot van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet genieten van een mooi uitzicht op station Antwerpen Centraal.

Radisson Blu Astrid informatie en prijzen

Park Inn by Radisson

Erg populair onder Nederlanders is Park Inn by Radisson aan het Koningin Astridplein, bij het Centraal Station. Goedkoper dan het grotere broertje Radisson Blue Astrid, maar zeker niet minder comfortabel. De uitstekende kamers zijn volledig uitgerust met TV, minibar en airconditioning. De Nespresso koffiemachine en het gratis draadloos internet maken dit hotel af.

Park Inn informatie en prijzen