Oud & Nieuw in Antwerpen

Net als bij ons wordt Oud & Nieuw ook in Antwerpen uitbundig gevierd. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met vuurwerk en feesten. Tijdens de overgang van 31 december naar 1 januari wordt er aan de Scheldekaaien altijd een grote vuurwerkshow georganiseerd door de gemeente Antwerpen. Dit spectaculaire vuurwerk is gratis te bewonderen vanaf de Scheldekaaien bij de historische binnenstad van Antwerpen. Erg populair is de voetgangersbrug die vanaf het Zuiderterras naar het Steenplein loopt als plekje om te kijken naar het siervuurwerk dat vanaf Linkeroever afgestoken wordt.

Toegang tot cafes en clubs

In Antwerpen is het gebruikelijk dat er voor oudejaarsavond entreekaarten verkocht worden voor de toegang tot cafes en clubs. De oud- en nieuwfeesten hebben hierdoor een besloten karakter. Voor de populaire uitgaansgelegenheden is het aan te raden om de toegangskaarten ruim van tevoren aan te schaffen, want vol is vol.

Speciale feesten

Oud- en nieuw vieren kun je in Antwerpen op verschillende manieren doen. De meeste kroegen gaan niet veel verder dan drank en hapjes, sommige clubs regelen speciale deejays die het feest op komen leuken. Er worden echter ook ieder jaar een aantal feesten georganiseerd die verder gaan dan de rest. Er wordt dan echt getracht er een speciale gebeurtenis van te maken.