Kerstwinkelen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen is vooral tijdens de decembermaand de moeite waard. De etalages zijn feestelijk versierd, in de winkels vind je speciale Kerstartikelen en de straten zijn versierd met sfeerverlichting. Door het vroeg invallen van de donkere avond is het vooral aan het einde van de middag erg sfeervol om te winkelen in de binnenstad van Antwerpen.

Kerstmarkt

In de maand december wordt er traditioneel een kerstmarkt in Antwerpen gehouden. Deze sfeervolle markt biedt bezoekers onder andere de mogelijkheid om specifieke kerstartikelen en winterse producten aan te schaffen.

Meer over de Kerstmarkt:

onze info over de kerstmarkt
kerstmarkt in Antwerpen

Openingstijden

De winkels in Antwerpen zijn overdag gemiddeld gedurende acht uur open. De meeste winkels openen hun deuren tussen 9:30 en 10 uur. ’s Avonds sluiten de deuren gemiddeld tussen 17:30 en 19:00 uur. Dit is per winkel verschillend. Een sluiting op maandagochtend zoals in Nederland zie je hier zelden.

Koopavonden

In Antwerpen kent men normaal gesproken geen koopavond. Ook in de aanloop naar Kerst worden er geen speciale koopavonden georganiseerd, zoals in Nederland wel vrij gebruikelijk is.

Koopzondagen

Er worden regelmatig koopzondagen in Antwerpen gehouden. Dankzij het toeristische karakter van de binnenstad gelden de strenge regels niet voor het centrum van Antwerpen. Er is daarom daar geen limiet voor het aantal koopzondagen. Sommige winkels in Antwerpen zijn iedere zondag open, de meeste winkels houden zich aan de afspraken die onderling gemaakt worden. Dat houdt in dat er in de Antwerpse binnenstad iedere 1e zondag van de maand een koopzondag georganiseerd wordt.

Tijdens de decembermaand wordt het aantal koopzondagen in Antwerpen flink uitgebreid. In het centrum is het in december bijna iedere zondag en soms zelfs iedere zondag koopzondag.

Op de koopzondagkalender van Antwerpen kun je zien welke zondagen koopzondag in Antwerpen zijn.

Kerstwinkelen in Antwerpen