Kerstmarkt van Antwerpen

Antwerpen kent een eigen Kerstmarkt, die ieder jaar gehouden wordt in de maand december. Deze Kerstmarkt begint meestal in de tweede week van december en duurt tot na Kerstmis. De exacte einddatum wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de gemeente Antwerpen, net als de aanvangsdatum.

Gratis

De kerstmarkt is een evenement dat gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Uiteraard betaal je wel voor aankopen bij de stalletjes die op de Kerstmarkt staan. De kerstmarkt van Antwerpen bestaat uit meer dan honderd in winterse sferen ingerichte houten stalletjes.

Het aantal kraampjes is door de verplaatsing van de Groenplaats naar de Grote Markt, de Suikerrui, de Handschoenmarkt en het Steenplein verhoogd van 76 in 2009 naar maar liefst 107 tijdens de kerstmarkt editie 2010. De uitbaters van deze chalets verkopen eten, drinken, specifieke kerstartikelen en andere koopwaar. Uiteraard ontbreken glühwein en schnaps niet op de kerstmarkt.

Locatie van de kerstmarkt

De Kerstmarkt vindt normaliter plaats in het gebied vanaf het Steenplein, via de Suikerrui naar de Grote Markt en de Groenplaats. Dit ligt in het historisch centrum van Antwerpen.

AFWIJKENDE KERSTMARKT 2023/2024

Vanwege de heraanleg van de Scheldekaaien doet het Steenplein tijdens de 2023/2024-editie van de kerstmarkt van Antwerpen niet mee.

Openingstijden

De kerstmarkt in Antwerpen wordt deze winter gehouden van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024.

De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 12 tot 24 uur.
De openingstijden zijn op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 12 tot 22 uur.

Uitzonderingen:
– Op zondag 24 december 2023 sluit de kerstmarkt al om 18 uur vanwege Kerstavond.
– Op zondag 31 december 2023 sluit de kerstmarkt al om 18 uur vanwege Oud & Nieuw.
– Op maandag 1 januari 2024 opent de kerstmarkt pas om 14 uur vanwege Nieuwjaarsdag.
– Op beide kerstdagen (25 en 26 december) is de kerstmarkt gewoon geopend.

Kerstmarkt in Antwerpen